Щасливий випадок: Ірина Червінська поділилася своєї історією – від інженера до бізнес-леді

Велике інтерв'ю Національного Лідера Mary Kay Україна Ірини Червінської журналу Viva!

06 липня 2021

Незалежний Консультант з краси Мері Кей 

Ірина Червінська –  б'юті-експертка та Національний лідер компанії Mary Kay. Вона успішний підприємець, щаслива дружина, мама і бабуся. Ірина живе життям своєї мрії і навчає інших жінок бути успішними, незалежними і впевненими в собі.

Ірина зарядила позитивом і цілеспрямованістю, поділилася б'юті-порадами і розповіла про «золоте правило» в бізнесі і житті, а також про те, як кожна жінка може стати успішним підприємцем.

Ірино, розкажіть про ваш шлях від інженера до б'юті-експерта.

Я любила подорожувати з самого дитинства, тому цілеспрямовано обрала факультет геології і здобула професію інженера-гідрогеолога в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка. Географія моїх подорожей тоді простягалася від Карпат до Якутська, від Криму до Полярного кола! У робочих походах ми жили в тайзі в наметах за 200 км від найближчого населеного пункту. Грілися буржуйками, самі пекли хліб, вивчали гірські породи, сплавлялися на гумових човнах по річках. Було багато геологічної романтики, але в душі я мріяла про більше.

Потім я вийшла заміж, народила сина, не виходячи з декрету – доньку. Коли вже добігала кінця декретна відпустка і я мала виходити на роботу, моє життя несподівано перевернулося. У 1997 році на базі відпочинку я познайомилася з неймовірною жінкою, яка змінила майбутнє – моє і моєї сім'ї. Це була красива доглянута б'юті-фея Mary Kay. Вона просто зачарувала мене своїм зовнішнім виглядом, костюмом, каблуками і закохала в косметику бренду. Але на той момент я не могла дозволити собі все це придбати. І ми знайшли компроміс: я почала рекомендувати косметику своїм подругам і знайомим, стала краще розбиратися в продукції, а через 9 місяців спробувала себе в ролі консультанта з краси і навчилася заробляти.

Це був дійсно щасливий випадок. Я просто не вийшла з декрету, вирішивши пов'язати свою долю з компанією. А потім пройшла шлях від Консультанта-Новачка до Національного лідера. І так мої піші походи переросли в далекі перельоти в усі куточки світу.

«Щасливий випадок має кожен! Просто багато хто його не помічає. Я вже 24 роки в бізнесі і рада, що, перш ніж відмовитися, я спробувала. Завдяки бізнесу з Mary Kay у мене з'явилася нове, захоплююче, яскраве, корисне життя!»

Незалежний Консультант з краси Ірина Червінська 

 Ви Національний лідер Mary Kay, що означає цей статус?

Це найвищий ступінь кар'єрних сходів для б'юті-експертів Mary Kay, який говорить про масштаб бізнесу. Моя команда об'єднує понад 3 тис. осіб. Досягнення цього статусу можливо, коли ти щиро любиш те, що робиш, віриш в потенціал кожної жінки бути успішною, реалізованою і допомагаєш їй розкритися. Це величезне щастя бачити, як жінка починає вірити в себе, розвиваючи свій б'юті-бізнес і набуваючи фінансову свободу. Безумовно, для жінки дуже важливо мати фінансову незалежність, і цей бізнес дає таку можливість.

Я безмежно пишаюся своїм статусом, служу людям і вдячна компанії Mary Kay за те, що вона так круто змінює життя мільйонів жінок, а я щаслива бути однією з них! Я завжди дарую ці можливості всім, хто мене оточує, адже Mary Kay дозволяє абсолютно всім жінкам стати успішними підприємцями.

 Ви вже понад 20 років співпрацюєте з Mary Kay. У чому секрет такого тривалого партнерства?

Mary Kay – це світ особливих стосунків, світ любові і безкорисливості. Головне, що мені припало до душі, – це «золоте правило», слова з Біблії і фундамент нашого бізнесу і побудови кар'єри: «Стався до інших так, як хочеш, щоб вони ставилися до тебе». У нашому бізнесі ми прагнемо створювати і підтримувати атмосферу позитиву, довіри, любові і драйву! Я щаслива, що обрала саме цю компанію, яка має велике серце. Нові люди, які приходять до нас в компанію і приймають це правило всім серцем і душею, залишаються назавжди, і так будуються відносини довжиною в життя. Мої 24 роки пролетіли як один день, і мій головний секрет успіху: робити те, що любиш, і дуже любити те, що робиш!

 Зараз у вас велика команда. Розкажіть, як створити успішний і згуртований колектив?

Для мене, як і для компанії, найбільша цінність – це люди! Для своєї команди я наставник, і для мене важливо допомогти бізнес-партнеру порадою, поділитися своїм досвідом, підтримкою, надихнути. Мета мого бізнес-партнера – це і моя мета! А найдорожчий успіх для мене – це її особистий успіх і наш загальний! Ми допомагаємо одна одній досягати бажаного. Так народжується дружба, співпереживання і підтримка. Важливо вірити в людей, яких ви ведете за собою – тоді за вами підуть ті, хто вірить в вас.

 Які можливості відкриває для жінок Mary Kay?

Найбільша можливість – це почати свій незалежний бізнес з Mary Kay, незважаючи на вік і соціальний статус. Ми всі починаємо однаково зі стартового набору Консультанта з краси, і кожен отримує те, що йому потрібно: хтось продукцію, щоб виглядати впевненіше і радіти своєму відображенню в дзеркалі, хтось додатковий дохід, хтось нове оточення і подруг. Для когось важливо придбати нову професію, у чому Mary Kay надає велику підтримку, приділяючи багато уваги навчанню і розвитку професійних навичок побудови бізнесу. Для когось Mary Kay – це можливість перевдягнутися у вечірні сукні і отримати визнання на сценах найкращих залів України, стати справжньою королевою!

Але найголовніше  –  компанія дає можливість отримувати гідну оплату праці при гнучкому графіку роботи! Для жінки важливо досягати успіху і зберігати життєвий баланс: бути з родиною тоді, коли ви їй потрібні, а не коли на неї є час.

 Що вас мотивує?

Мене мотивують дві мої сім'ї: сім'я в житті і сім'я в бізнесі Mary Kay. Перша – це мій чоловік Владислав, з яким ми майже 40 років разом крокуємо по життю. Він дуже підтримує мене, багато в чому завдяки його вірі я змогла досягти такого успіху. Це мої син, дочка, невістка і двоє онуків. Моя мотивація – в очах всіх моїх дітей.

І друга сім'я – тисячі моїх бізнес-партнерів у Mary Kay. Ми допомагаємо один одному і разом йдемо до наших цілей. Я дуже ціную свою Національну гілку зі сміливим ім'ям «Перемога», дбаю про неї і пишаюся успіхами кожної жінки. Я знаю точно: у нас попереду тільки найкраще, і це також моя велика мотивація.

 Що можете порадити підприємцям-початківцям?

«Щоб досягти успіху, потрібно любити те, що ти робиш, і вірити в мрію, розширювати своє бачення і продумувати кілька кроків вперед.»

Багато хто здаються на старті і втрачають свій шанс. Важливо вірити і прагнути до більшого. Завжди дотримуватися пріоритетності, планувати і не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. І як сказала моя 12-річна внучка Кіра: поки хтось думає написати книгу, у когось вже написано 100 сторінок!

Важливий момент -– ставлення до бізнесу. Не має бути страху, що не вийде. Завжди потрібно пробувати, робити багато спроб, навіть помилок. Адже чим більше помиляєшся, тим більша ймовірність успіху. Також важлива висока самооцінка. Плекати в собі зерна успіху і відчувайте себе успішними вже зараз! «Ти це зможеш» – слова Мері Кей Еш ведуть мене і всіх моїх дітей по життю. Вірте в себе!

 Ваші цілі на найближче майбутнє?

Мої цілі в житті – це з кожним роком прагнути до більшого і кращого, покращувати і збагачувати життя моєї сім'ї, робити все для того, щоб мої діти і онуки жили краще, ніж ми, і, спираючись на наш приклад, досягали своїх висот! Ще хочу більше подорожувати. Ми з чоловіком вже об'їздили майже увесь світ завдяки Mary Kay і дуже мріємо побувати в Новій Зеландії.

Мета в бізнесі – навчити жінок реалізувати свої таланти, відчути себе значущими і дізнатися, наскільки вони дивовижні та унікальні. Це важливо для жінок і їхніх сімей, адже всі ми знаємо, що з щасливою жінкою щасливі усі, хто поруч. Із задоволенням ділюся своїм досвідом і знаннями, енергією і хочу виростити своїх Національних лідерів!

 Що для вас означає поняття «жіноча краса»?

Красива жінка та, яка знаходиться в гармонії із собою і внутрішньо, і зовнішньо! Красивим може бути стан душі, можна красиво висловлювати думки, можна мати і красиву зовнішність. Я щаслива, що працюю в сфері краси та, перебуваючи в повній гармонії, допомагаю створювати її всім, хто приходить до мене в бізнес.

Б'юті-експерт Ірина Червінська

 Який макіяж в тренді цього літа?

Безумовно, головний тренд – це здорова доглянута шкіра, сповнена світла і сяйва, з ніжним рум'янцем, не перевантажена косметикою. На весну-літо особливо актуальними стають сяючі текстури, які будуть ловити на шкірі сонячні промені. Тому такий собі «макіяж без макіяжу» як і раніше в тренді! Також вираз «очі – дзеркало душі» став особливо актуальним з огляду на той факт, що весь світ ходить у масках. Тому акцентний макіяж очей зараз в тренді, причому цього сезону знову ультрамодною стає чорна підводка. Якщо до чорної не готові, використовуйте кольорову стрілку, яка теж все ще не сходить з подіумів. Ну, а якщо все ж помада, то червона! У цьому зійшлися візажисти багатьох модних показів (Max Mara, Dolce & Gabbana, Versace, Balmain і Hermès). Справжнім б'юті-хітом сезону стали персикові рум'яна, до речі, мої улюблені. Вони додають свіжості і створюють ніжний образ.

 Побажання для наших читачів.

Найголовніше – бути здоровим. Надихайтеся, сповнюйтеся любов'ю до життя і будьте унікальними і успішними! Робіть компліменти оточуючим і радійте успіхам інших, даруєте позитив і піднімайте настрій! Бажаю яскравого життя, віри в себе, ентузіазму та любові.