Mary Kay в співпраці з агенціями ООН запускає програму підтримки жінок-підприємниць

Стратегічне партнерство покликане інвестувати в розвиток жіночого підприємництва в усьому світі

24 вересня 2019

Далас, Техас – 23 вересня компанія Mary Kay Inc., яка активно виступає за розширення прав і можливостей жінок, оголосила про запуск Програми підтримки жінок-підприємниць (Women's Entrepreneurship Accelerator) – ініціативи за участю великої кількості партнерів, покликаної надихати, навчати і розширювати можливості жінок-підприємниць у всьому світі. Новаторська ініціатива не передбачає кваліфікаційних умов для участі і являє собою стратегічне партнерство, розроблене у співпраці з шістьма агенціями Організації Об'єднаних Націй: ООН-жінки (UN Women), Управління Організації Об'єднаних Націй з партнерства (United Nations Office for Partnerships (UNOP)), Міжнародна організація праці (International Labour Organization (ILO), Міжнародний торговий центр (International Trade Centre (ITC)), Глобальний договір ООН (UN Global Compact (UNGC)) та Програма розвитку ООН (United Nations Development Programme (UNDP)).

Програма передбачає навчання в режимі онлайн за спеціально розробленим навчальним планом з можливістю додаткових тренінгів на місцях і наставництва. Крім того, вона стане платформою для захисту прав підприємців, яка усуне різноманітні перешкоди на шляху підприємництва для жінок, починаючи від цифрової грамотності до правової реформи. Все це дозволить жінкам в повній мірі брати участь у розвитку економіки. Програма буде підтримувати глобальні зусилля зі стимулювання компаній до встановлення і розширення відносин з підприємствами, що належать жінкам, включаючи корпоративні закупівлі. Подальше розширення Програми буде включати можливості фінансування для жінок, які пройшли навчальну програму.

«Мері Кей» розширює можливості жінок у сфері підприємництва і підтримує їхні прагнення до фінансової безпеки і незалежності протягом 56 років, – говорить Дебора Гіббінс, директор з виробництва компанії «Мері Кей». – Приватні та державні організації повинні працювати разом, щоб забезпечити всіх жінок-підприємниць доступом до інструментів і освіти, які їм необхідні, щоб втілити в життя свої мрії про фінансову незалежність, зміцнюючи їх сім'ї і громади».

Спочатку Програма підтримки жінок-підприємців буде доступна шістьома мовами, а в подальшому буде доступною 192 країнам. У планах також створення консультативного комітету, що складатиметься з підприємців, відомих особистостей і адвокатів для спостереження за розширенням і просуванням Програми.

«Поінформована жінка з грошима в кишені – це уповноважена жінка. В умовах зростаючого числа жінок-новаторів, які працюють сьогодні, підприємництво, права і можливості жінок стрімко розширюються, – ділиться Фумзіле Мламбо-Нгкука, виконавчий директор агенції «ООН-жінки». – Захисники з усього світу, які об'єднують зусилля для впровадження Програми підтримки жінок-підприємниць, дозволять більшій кількості жінок стати освіченими підприємицями, розвивати фінансову незалежність і підтримувати свої місцеві громади».

 «Що стосується Міжнародного торгового центру (ITC), ми розраховуємо приєднатися до Програми підтримки жінок-підприємниць в рамках нашої ініціативи SheTrades для реального прогресу у досягненні цілей SDG5 із розширення прав і можливостей всіх жінок і дівчат, – говорить Аранча Гонсалес, виконавчий директор Міжнародного торгового центру. – Завдяки цьому партнерству ми дамо можливість жінкам і дівчатам втілювати свої мрії про підприємництво і озброїмо їх навичками, необхідними для того, щоб ці мрії стали реальністю».

Програма підтримки жінок-підприємниць є останнім з недавніх кроків, зроблених компанією «Мері Кей» для розширення прав і можливостей жінок та поліпшення їхнього життя в усьому світі. Раніше в цьому році «Мері Кей» було додано до зростаючого списку підприємств і корпорацій, прихильних принципам розширення прав і можливостей жінок – спільному проекту з Глобальним договором ООН і агенцією «ООН-жінки», покликаного підкреслити економічне обґрунтування корпоративних дій з просування гендерної рівності. «Мері Кей» також підписала Глобальний договір ООН, найбільшу в світі ініціативу в галузі сталого розвитку. Під час Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй компанія «Мері Кей» виступить спонсором конкурсу WE Empower UN SDG Challenge – першого глобального бізнес-конкурсу для жінок-підприємниць, організованого відомим модельєром Діаною фон Фюрстенберг.

Більше інформації про Програму підтримки жінок-підприємниць читайте за посиланням: www.WE-accelerate.com