Гендерна рівність не може чекати 132 роки

Зобов'язання «Мері Кей» щодо активних дій задля усунення перешкод на шляху економічного розвитку жінок у світі та забезпечення сталого розвитку

22 вересня 2022

Заява Джулії Саймон, головного юрисконсульта та директора
з питань різноманітності та інклюзії в «Мері Кей
»
щодо публікації Глобального звіту з гендерних розривів від Всесвітнього економічного форуму 2022 року

 

 Джулія Саймон, головний юрисконсульт та директор з питань різноманітності та інклюзії в «Мері Кей» 

Джулія Саймон, головний юрисконсульт та директор з питань різноманітності та інклюзії в «Мері Кей»

 

Згідно з приголомшливими висновками із звіту «Глобальні гендерні розриви» від Всесвітнього економічного форуму 2022 року, гендерний паритет недосяжний впродовж нашого життя. Фактично, згідно зі звітом, знадобиться 132 роки, щоб гендерна рівність стала реальністю, і 151 рік, щоб усунути гендерний розрив в економіці та рівних можливостях. Жодна країна зі 146 досліджених не досягла паритету.

І це погана новина.

Хороша новина? У нас все ще є час все це змінити. Висновки 2022 року вразили мене, але не відвернули. І вас вони не повинні стримувати.

Гендерна рівність є необхідною умовою не лише людського розвитку, але й сталого економічного зростання. Численні дані свідчать, що без гендерного паритету неможливо зменшити бідність, досягти продовольчої безпеки, подолати вплив клімату або забезпечити більш мирне та інклюзивне суспільство. Гендерний паритет – це не «добре було б мати». Це не лише перевага розвинених країн. Це важлива вимога для розвитку та процвітання всіх країн.

Щоб пом’якшити подальший відкат, необхідно усунути структурні бар’єри, які обмежують участь жінок у ринку праці, включаючи їх повернення та утримання на робочому місці після COVID-19. Також потрібна цілеспрямована політика, яка підтримує розвиток талантів серед жінок у галузях майбутнього та прискорює їх просування на керівні та менеджерські посади.

Приватний сектор відіграє вирішальну роль у подоланні гендерних розривів на робочому місці та у розвитку шляху жінок на керівні посади. Як компанія, заснована бізнес-леді, що подолала бар’єри майже 60 років тому, це особиста справа для Mary Kay.

У 2019 році Mary Kay підписала Принципи розширення прав і можливостей жінок (Womens Empowerment Principles, WEPs), а в 2021 році компанія стала учасником Коаліцій форуму дій з рівності поколінь (Generation Equality Forum Action Coalitions) для прискорення прогресу в галузі гендерної рівності для досягнення Цілей сталого розвитку.

«Мері Кей» бере участь у програмі Глобального договору ООН «Цільова гендерна рівність» (UN Global Compact Target Gender Equality accelerator programme) на 2022–2023 роки, щоб продовжити реалізацію амбітних корпоративних цілей щодо представництва та лідерства жінок у компанії та в нашому ланцюжку поставок. Подаючи приклад і відображаючи нашу віру в більшу інтеграцію жінок, Mary Kay втілює наші цінності та зобов’язання в життя:

Представництво жінок в системі управління Mary Kay (дані на серпень 2022 року):

  • 61 % світової робочої сили Mary Kay – жінки.
  • 50% виконавчої команди – жінки  
  • 53% посад рівня віце-президент і вище обіймають жінки
  • 57% посад рівня директор обіймають жінки
  • 59% посад рівня менеджер та вище обіймають жінки
  • 70% керівників відділень у різних країнах – жінки
  • 60% наших лідерів у ТОП-10 ринках – жінки

Дотримання принципів різноманіття у закупівельного напрямку діяльності та серед постачальників Mary Kay (дані про ланцюг поставок лише в США з лютого 2021 року):

  • 66% представників нашої закупівельної команди – жінки
  • 12% наших непрямих постачальників – жінки, представники меншин або ветеранів
  • 5% наших прямих постачальників – жінки, представники меншин або ветеранів

 

Наша 10-річна стратегія сталого розвитку під назвою «Збагачення життя сьогодні для стабільного завтра» передбачає цілісний підхід до просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок із такими ключовими зобов’язаннями, які необхідно виконати до 2030 року:

  • Впливати на розширення прав та економічних можливостей 5 мільйонів жінок у світі
  • Забезпечити доступ до освіти для 250 000 жінок та дівчат
  • Надати понад 10 мільйонам жінок у світі послуги із захисту від насилля на гендерному підґрунті
  • Розробити 10-річну політику щодо захисту прав жінок

 

Натхненні нашою місією як компанії з розвитку жіночого підприємництва, заснованої жінкою для жінок, ми прагнемо просувати жіноче підприємництво та усунути перешкоди на шляху розширення економічних можливостей жінок. У 2019 році ми донесли це бачення до Організації Об’єднаних Націй і разом із 6 агенціями ООН започаткували Акселератор жіночого підприємництва (Womens Entrepreneurship Accelerator, WEA), щоб створити сприятливу екосистему для жінок-підприємців.

Настав час діяти. Сидіти осторонь і чекати 132 роки – це просто не варіант. Зустріч щодо впливу на сталий розвиток на тему «Просування гендерної рівності», яка відбудеться у вересні  в Нью-Йорку, є можливістю для лідерів державного та приватного секторів визначити інструменти та стратегії усунення гендерного розриву. Заради майбутніх поколінь ми мусимо мобілізувати наші зусилля, щоб здійснити трансформаційні зміни, які так необхідні жінкам і дівчатам.

Про компанію «Мері Кей»

Мері Кей Еш, одна з перших жінок, яка зруйнувала скляну стелю кар'єрних обмежень, заснувала свою косметичну компанію у 1963 році з єдиною метою: збагачувати життя жінок. Ця мрія перетворилася на багатомільярдну компанію із мільйонами незалежних консультантів майже у 40 країнах. Як компанія з розвитку підприємництва, Mary Kay віддана розширенню прав і можливостей жінок через навчання, менторство, захист, нетворкінг та інновації. Mary Kay прагне інвестувати в науку, що лежить в основі краси, та виробляти передові засоби для догляду за шкірою, декоративну косметику, харчові добавки та парфумерію. Mary Kay вірить у збагачення життя сьогодні заради стабільного завтра. Для цього компанія співпрацює з організаціями з усього світу, зосереджуючись на досягненні досконалості в бізнесі, підтримці досліджень ракових захворювань, засудження гендерного насильства та захисту тих, хто пережив домашнє насильство, покращенню наших спільнот та заохоченню дітей дотримуватися своєї мрії. Дізнайтесь більше на сайті www.marykay.ua та у соціальних мережах Facebook, Instagram, YouTube.