Програма підтримки жінок-підприємиць запускає Онлайн-програму сертифікації підприємців для жінок з усього світу

14 січня 2022

Програма сертифікації, розроблена ініціативою SheTrades Міжнародного торгового центру та підтримувана Mary Kay, включає 27 інтерактивних модулів, доповнених більш ніж 200 відеороликами, що охоплюють 7 ключових етапів розвитку бізнесу.

mk business

Нью-Йорк, США та Женева, Швейцарія – Програма підтримки жінок-підприємиць (Women's Entrepreneurship Accelerator, WEA) сьогодні оголосила про глобальний запуск онлайн-курсу з підприємництва, покликаного надихати, навчати та розширювати можливості жінок-підприємиць у всьому світі. Про відкриття Онлайн-програми сертифікації підприємців було вперше оголошено під час Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ГА ООН 76) у другій річниці WEA.

WEA – це багатостороннє стратегічне партнерство, що об'єднує шість агентств Організації Об'єднаних Націй: Міжнародну організацію праці (МОП), Міжнародний торговий центр (МТЦ), Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ), Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), Глобальний договір Організацій ГДООН), структуру "ООН-жінки" та Mary Kay. МТЦ очолює компонент багатостороннього партнерства з нарощування потенціалу.

Розроблена ініціативою SheTrades МТЦ та підтримувана Mary Kay для просування WEA, керована Програма сертифікації підприємців включає 27 інтерактивних модулів, доповнених більш ніж 200 відеороликами. Мета Програми полягає в тому, щоб навчити жінок-підприємиць – початківців чи досвідчених – навичок проектування та створення підприємств, які можуть бути економічно життєздатними. Учасники дізнаються, як запровадити культуру підприємництва, розвивати ідеї за допомогою дизайн-мислення та методологій ощадливого стартапу, підготувати бізнес-модель, розробити презентацію, визначити джерела фінансування, знайти відповідних партнерів, домовитися про наставництво, створити команду та нарешті організувати свій бізнес.

Програма сертифікації охоплює сім ключових етапів розвитку бізнесу:
• Сертифікат 1: Рішення стати підприємцем (6 модулів),
• Сертифікат 2: Розробка ідеї – бізнес-ідея (3 модулі),
• Сертифікат 3: Бізнес-моделювання (4 модулі),
• Сертифікат 4: Зміцнення бізнесу (4 модулі),
• Сертифікат 5: Фінансування підприємства (3 модулі),
• Сертифікат 6: Створення команди (4 модулі),
• Сертифікат 7: Створення бізнесу (3 модулі).

Онлайн-програма сертифікації підприємців WEA тепер доступна мільйонам жінок безпосередньо на сайті ініціативи SheTrades МТЦ (www.shetrades.com/en/learn/e-learning) та на сайті WEA. В даний час вона доступна англійською, іспанською та французькою мовами, а арабська, російська та китайська мови з'являться у 2022 році. Вона безкоштовна для всіх користувачів shetrades.com без обмежень для входу. Учасники отримають сертифікат після завершення кожного із семи ключових етапів розвитку бізнесу.

"Світу потрібно більше жінок-підприємців", – сказала Дебора Гіббінс (Deborah Gibbins), операційний директор Mary Kay Inc. – "Майже половина всіх жінок-підприємців стверджують, що ними рухає бажання зробити свій внесок на благо суспільства. Їх вплив може бути величезним. Програма сертифікації підприємців WEA змінює правила гри для жінок і дівчаток у всьому світі. З правильними інструментами та підтримкою немає межі тому, що можуть зробити жінки"

"Ми повинні розширити участь жінок у міжнародній торгівлі, допомагаючи їм масштабувати свій бізнес, щоб вони стали каталізаторами більш інклюзивних та стійких спільнот. Жінки є потужним провідником змін, і розширення їхніх прав та можливостей приносить користь усьому суспільству", - сказала Памела Кок-Гамільтон (Pamela Coke-Hamilton), виконавчий директор Міжнародного торговельного центру.

Офіційний захід із запуску відбудеться 18 січня 2022 року о 15:00 за Центральноєвропейським часом при співпраці з Mary Kay. У ньому візьмуть участь жінки-підприємиці та компанії, що належать жінкам з мережі ініціативи SheTrades МТЦ з усього світу. Захід проходитиме віртуально англійською мовою та послужить платформою для презентації Програми сертифікації підприємців та майбутніх тренінгів. Команда SheTrades представить навчальну програму з підприємництва та інші інструменти, доступні на сайті www.shetrades.com. Зареєструйтесь за посиланням, щоб приєднатися до першої безкоштовної програми сертифікації підприємців WEA.

Запуск Програми сертифікації WEA на платформі електронного навчання ITC SheTrades також буде доповнений на національному рівні навчанням на місцях для жінок з країн, що розвиваються, зацікавлених у підприємництві та/або планують інтегруватися в регіональні та глобальні виробничо-збутові ланцюжки. Навчальні заняття нададуть практичні знання та досвід жінкам-підприємицям та мікро-, малим та середнім підприємствам та проходитимуть віртуально у Колумбії, Бразилії, Мексиці та Індії. Тренінги будуть проводитися іспанською (Колумбія, Мексика), португальською (Бразилія) та англійською (Індія) мовами. Сесії будуть присвячені двом основним темам: "Конкурентоспроможність та готовність до експорту" (19-20 січня) та "Цифровий маркетинг та електронна комерція" (1-3 лютого).

Ця ініціатива підпадає під дію програми МТЦ "Розширення можливостей жінок у торгівлі", яка робить безпосередній внесок у пріоритетну область МТЦ 5 "Просування та впровадження інклюзивної та екологічної торгівлі" та Цілі ООН у галузі сталого розвитку (ЦУР) 5, 8 та 17.

WEA взяла на себе зобов'язання розширити можливості 5 мільйонів жінок-підприємців до 2030 року.

Про Програму підтримки жінок-підприємців
Програма підтримки жінок-підприємців (WEA) – це багатопартнерська ініціатива з жіночого підприємництва, яка об'єднує шість агентств ООН та Mary Kay. Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародний торговий центр (МТЦ), Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ), Програма розвитку ООН (ПРООН), Глобальний договір ООН (ГДООН), Структура "ООН-жінки" та Mary Kay, що зобов'язалися розширити можливості 5 мільйонів жінок-підприємиць до 2030 року. Кінцева мета програми полягає в тому, щоб максимізувати вплив жіночого підприємництва на досягнення цілей у сфері сталого розвитку (ЦУР) шляхом створення сприятливої екосистеми для жінок-підприємиць у всьому світі. Програма демонструє трансформаційну силу мультипартнерства унікального масштабу, що дозволяє використовувати потенціал жінок-підприємців. Дізнайтесь більше на веб-сайті we-accelerate.com. Слідкуйте за нами: Twitter та Instagram (@we_accelerator), Facebook та LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator).

Про ініціативу SheTrades МТЦ
Ініціатива Міжнародного торгового центру SheTrades спрямована на те, щоб вивести на ринок три мільйони жінок та згуртувати зацікавлені сторони по всьому світу для спільної роботи над усуненням торгових бар'єрів та створенням ширших можливостей для жінок-підприємиць. Вона підтримується інтернет- та мобільною цифровою платформою. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, завітайте на сайт www.shetrades.com/en.

Про Міжнародний торговий центр
Міжнародний торговий центр є спільною агенцією Світової організації торгівлі та Організації Об'єднаних Націй. МТЦ допомагає малим і середнім підприємствам у країнах з перехідною економікою стати більш конкурентоспроможними на світових ринках, сприяючи тим самим стійкому економічному розвитку в рамках програми "Допомога в інтересах торгівлі" та Цілей сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй. Для отримання додаткової інформації відвідайте веб-сайт www.intracen.org. Слідкуйте за МТЦ у Twitter | Facebook | LinkedIn | Instagram | Flickr