Рівність за задумом: Модель управління дискримінаційними ризиками штучного інтелекту

Mary Kay підтримує новий набір правових стандартів щодо рівності за задумом, розроблений Equal Rights Trust.

Даллас, США, 16 лютого 2024

                                 
  

"Наша співпраця з Equal Rights Trust підкреслює нашу відданість забезпеченню того, щоб технологічні досягнення, особливо в галузі штучного інтелекту, сприяли гендерній рівності. Вплив Принципів рівності за задумом в алгоритмічному прийнятті рішень вже став трансформаційним для ключових зацікавлених сторін у сфері ШІ і перегукується з нашим прагненням сприяти створенню інклюзивної цифрової економіки, де жінки-підприємці можуть досягати успіху без упереджень і бар'єрів", - зазначила Мелінда Фостер Селлерс, директорка з персоналу Mary Kay Inc.

З 2021 року компанія Mary Kay Inc. співпрацює з Equal Rights Trust (ERT), організацією, місія якої полягає у просуванні рівності через закон у всьому світі. У рамках цієї співпраці Mary Kay Inc. підтримала нові дослідження, спрямовані на розуміння та усунення дискримінаційного впливу штучного інтелекту (ШІ) та його впливу на гендерну рівність, а також на розробку нового підходу "рівність за задумом".

Кульмінацією ініціативи став нещодавній запуск нового набору правових стандартів - Принципів рівності за задумом в алгоритмічному прийнятті рішень, розроблених Equal Rights Trust і схвалених групою провідних міжнародних організацій з питань рівності. Принципи пояснюють, чому національні уряди та бізнес повинні прийняти такий підхід, і надають детальні інструкції щодо його впровадження.

Джим Фіцджеральд, директор Equal Rights Trust, нещодавно опублікував статтю, в якій висвітлив стрімкий розвиток і трансформаційний потенціал штучного інтелекту, а також попередив про негативні наслідки та дискримінаційні загрози, які можуть становити нерегульовані алгоритмічні системи.

Далі наведено заяви Джима Фіцджеральда, директора Equal Rights Trust, та Мелінди Фостер Селлерс, директора з персоналу Mary Kay Inc.:

"Протягом останніх трьох років компанія Mary Kay підтримувала наші дослідження, аналіз та консультації щодо алгоритмічної дискримінації, що дозволило нам розробити Принципи рівності за задумом", - сказав Джим Фіцджеральд, директор Equal Rights Trust, - "Тепер ми співпрацюємо з компанією Mary Kay, щоб забезпечити рівність за задумом. "Зараз Mary Kay співпрацює з нами, оскільки ми переходимо до наступного етапу: спільних зусиль з розробки практичного керівництва для бізнесу щодо того, як прийняти підхід "Рівність за задумом". Таким чином, вона робить наступний крок на шляху, який розпочався з сильної внутрішньої політики рівності та недискримінації, перейшов до співпраці та підтримки нас та інших суб'єктів у цій сфері, а тепер зосереджений на інкубації та пілотному впровадженні найкращих практик. На цьому шляху Mary Kay допомагає моделювати, як бізнес може відігравати активну роль у розробці вдосконалених підходів до ліквідації дискримінації та просування рівності".

"У Mary Kay ми визнаємо, що штучний інтелект має великий вплив на формування майбутнього бізнесу та суспільства,
- сказала Мелінда Фостер Селлерс, директор з персоналу Mary Kay Inc.

"Наша співпраця з Equal Rights Trust підкреслює нашу відданість забезпеченню того, щоб технологічні досягнення, особливо в галузі штучного інтелекту, сприяли гендерній рівності. Вплив Принципів рівності за задумом в алгоритмічному прийнятті рішень вже став трансформаційним для ключових зацікавлених сторін у сфері ШІ і перегукується з нашим прагненням сприяти створенню інклюзивної цифрової економіки, де жінки-підприємці можуть досягати успіху без упереджень і бар'єрів. Це партнерство відображає нашу постійну місію з розширення прав і можливостей жінок та сприяння рівності в усіх сферах".

Про Equal Rights Trust


Equal Rights Trust - це незалежна міжнародна неурядова організація, яка існує для того, щоб ліквідувати дискримінацію та забезпечити кожному можливість брати участь у житті суспільства на рівних засадах. Для досягнення цієї мети вона працює в партнерстві, надаючи експертну підтримку тим, хто перебуває на передовій боротьби з дискримінацією, допомагаючи їм домагатися розробки, прийняття та впровадження законів про рівність, а також ефективно використовувати ці закони. З 2007 року Фундація підтримує активістів у понад 50 країнах світу, сприяючи досягненню консенсусу на міжнародному рівні щодо необхідності та змісту всеохоплюючих законів про рівність. Дізнайтеся більше на сайті equalrightstrust.org